Erik Reimes
Hjemmeside
Til Forsiden - Home

Tatoveringer
Malerier
Skulptur

Historier fra tidligere tider
Kontakt
Links
cv

  

Følgende anmeldelse af vor udstilling i Birkerød Kunstforening stod i
Birkerød Avis 9. oktober 2007.


Flere tatoverede gik rundt som levende lærreder blandt publikum. Her studerer de eksempler af Erik Reimes kunst. Kunstneren selv er manden i midten.
Priser til maler, billedhugger og tatovør  

De eftertragtede priser fra Thycho's Fond blev i lørdags udbetalt under lørdagens fernisering i Gl. Præstegård

Af Ulla Koch-Nielsen


HÆDER Priserne fra denne fond, som er oprettet af det afdøde Birkerød-ægtepar med efternavnet Thycho, går hvert år til uformuende kunstnere, der viser mod og går nye veje. I år fik tre kunstnere hver 50.000 kroner at gå hjem med.
De tre var maleren Inge Duch, billedhuggeren Henrik Troelsen og tatovøren Erik Reime.
Men opmærksomheden?
Den stjal sidstnævnte unægtelig.
For det er ikke hver dag en tatovør hædres med fornemme priser. Hans kunst hører til den delvis skjulte, den lidet agtede.
Anderledes i lørdags, hvor tre mennesker gik rundt som levende lærreder blandt fernisage-gæsterne og viste deres kunst frem på ryg, skuldre og arme.

Ingen af dem havde fortrudt.

'Du har jo et levende smykke på dig resten af dine dage.

 Behøver aldrig være bange for at tabe det eller få det stjålet", som en af dem så sandt argumenterede over for Deres udsendte.

Erik Reime selv, som har værksted i Rådhusstræde, hvor han udøver sin kunst på ikke-berusede personer over 18 år, fortalte at man i Danmark har en fornem tradition for tatoveringskunst.

Alligevel søgte den daværende Kronprins Frederik til London til datidens højst estimerede tatovør for at få tatoveret den flotte, kinesiske drage, der slangede sig på hans kongelige bryst. Hans barnebarn, den nuværende Kronprins Frederik har for øvrigt også fået lavet en tatovering, dog af betydeligt mindre omfang, og så vidt vi forstod ikke midt på brystet, men nede på det ene ben.
I denne kunstart er der tradition for motivvalg, der leder tanken hen på germansk, keltisk' indiansk kunst. Dog kunne Erik Reime fortælle, at kunstarten daterer sig helt tilbage til jernalderen. Blandt udstillingens mange fotografier af hans tidligere udførte arbejder, var der da også enkelte motiver, der ledte tanken på gamle huletegninger.

En 'normal' tatovering bliver klaret på ca. 3 timer og koster typisk 2.000 kroner. Som den første tatovør er Erik Reime optaget i BKF, Billedkunstnernes Forbund.

Ganske vist rendte Erik Reime som nævnt med opmærksomheden i lørdags.

Men det ville være ganske uretfærdigt ikke at nævne Inge Duchs og Henrik Troelsens kunst, som set med fremtiden for øje nok har mere at byde på. Hun maler glad og frodigt med pragtfulde farver og naivistiske motiver på store lærreder, mens han viser gode, gennemarbejdede granitskulpturer, som vi nok skal komme til at høre nærmere om i fremtiden.

Oktober måneds udstilling i Gl. Præstegård tegner til at ville blive en publikumssucces, ikke bare på grund af den eksotiske tato-kunst, men for trekløverets samlede kvalitet. Fondens indstillingskomite har gjort et gedigent stykke opdagerarbejde.

 
De tre prismodtagere, Henrik Troelsen, Inge Duch og Erik Reime.  

 

 

PS
Man skal ikke stole på alt hvad man læser i avisen!
Prisen var desværre kun på 25.000 kr,
Men hæderen var skam god nok!!

 

 

 

 


Kontakt Erik Reime: erik@reime.dk